Archív

Húsvéti kalács

Tönkölylisztből
Ígértem a buktás receptnél, hogy kipróbálom kalácsnak is a tésztát. Itt az eredmény. Könnyű, lágy tészta, amely sonkával, főt tojással, tormával simán elmegy kalácsnak. Persze ... Tovább
 

 
 

Fahájas-szilvás bukta

Péksütemény? Olykor jöhet!
Nem! Igen! Na, most melyik az igaz? Mindkettő, elmondom, miért. Le kell mondanunk róla, abban a formában, ahogy eddig ismertük és ahogy (rémisztő módon) egyre jobban terjed ... Tovább
 

 
 

Palacsinta tiramisu

Két jó dologból egy harmadik, még jobb!
Én átlagban hetente egyszer eszem desszertet, még akkor is, ha természetesen a desszert úgy készül, hogy illeszkedjen a 160 grammos szénhidrátdiétába. A hét többi részén bőven ... Tovább
 

 
 

Citrommousse torta

azaz sajttorta
Az eredeti sajttorta receptjén annyit módosítottam, hogy a tojások fehérjét habnak vertem fel, így adtam a citromos krémhez. A natúr krémsajt egy részét pedig natúr joghurtra ... Tovább
 

 
 

Zöldpesztós csirkemell

Dobjuk fel a natúr, grillezett húst!
A natúr csirkemell+natúr rizs-féle diétákat soha sem értettem. Mi gátol meg minket abban, hogy élvezetesebbé tegyük ezt a rettentően unalmas, ízmentes párost? Nem elég baj az ... Tovább
 

 
 

Cukkinis brownie

Zöldséget mindenbe!
Nagyobbik gyerekemnél, Ádámnál muszáj néha ilyen trükköket alkalmaznom, a zöldséget elrejtenem valamiben. Ebben nem szúrta ki, bár már minden étel gyanús neki, amelyet mosolyogva ... Tovább
 

 
 

Gombás-padlizsános tönkölypite

Laktató, húsmentes fogás
Előtte egy leves, hozzá egy nagy adag ecetes zöldsaláta és kész is az ebéd. (Amely a munkahelyre is könnyen szállítható). Egy normál szelet 20 g szénhidráttartalom alatt marad ... Tovább
 

 
 

Uzsonna és hidratálás egyben

Zöldalma-uborka-spenót smoothie
Nekem elsőre nehéz volt rávenni magam, hogy zöldségeket és gyümölcsöket turmixoljak össze vegyesen, de a végeredmény hamar rácáfolt kezdeti aggodalmamra. Aki a korábbi ... Tovább
 

 
 

Chiacapuccino

Kávé és uzsonna egyben letudva
Egyet azonban szögezzünk le, egyáltalán nem kell a chia magot 8-10-12 órán át áztatni, ahogy ezt rengeteg recept írja. 20 perc alatt végleges méretre, állagúra dagad és puhul. ... Tovább
 

 
 

Zaboljunk sokat!

Zab, a szupergabona
Ha viccesen és leegyszerűsítve szeretném megközelíteni a dolgot, azt mondhatnám, nézzünk meg alaposan egy versenylovat. Izomzat, testzsírszázalék rendben, fenséges állat, dinamikus, ... Tovább