
Archív
160 grammos szénhidrátdiéta (3)
Az életmódkönyv
Húsvéti kalács
Tönkölylisztből
Ígértem a buktás receptnél, hogy kipróbálom kalácsnak is a tésztát. Itt az eredmény. Könnyű, lágy tészta, amely sonkával, főt tojással, tormával simán elmegy kalácsnak. Persze ... Tovább

Fahájas-szilvás bukta
Péksütemény? Olykor jöhet!
Nem! Igen! Na, most melyik az igaz? Mindkettő, elmondom, miért.
Le kell mondanunk róla, abban a formában, ahogy eddig ismertük és ahogy (rémisztő módon) egyre jobban terjed ... Tovább

Palacsinta tiramisu
Két jó dologból egy harmadik, még jobb!
Én átlagban hetente egyszer eszem desszertet, még akkor is, ha természetesen a desszert úgy készül, hogy illeszkedjen a 160 grammos szénhidrátdiétába. A hét többi részén bőven ... Tovább

Citrommousse torta
azaz sajttorta
Az eredeti sajttorta receptjén annyit módosítottam, hogy a tojások fehérjét habnak vertem fel, így adtam a citromos krémhez. A natúr krémsajt egy részét pedig natúr joghurtra ... Tovább

Zöldpesztós csirkemell
Dobjuk fel a natúr, grillezett húst!
A natúr csirkemell+natúr rizs-féle diétákat soha sem értettem. Mi gátol meg minket abban, hogy élvezetesebbé tegyük ezt a rettentően unalmas, ízmentes párost? Nem elég baj az ... Tovább

Cukkinis brownie
Zöldséget mindenbe!
Nagyobbik gyerekemnél, Ádámnál muszáj néha ilyen trükköket alkalmaznom, a zöldséget elrejtenem valamiben. Ebben nem szúrta ki, bár már minden étel gyanús neki, amelyet mosolyogva ... Tovább

Gombás-padlizsános tönkölypite
Laktató, húsmentes fogás
Előtte egy leves, hozzá egy nagy adag ecetes zöldsaláta és kész is az ebéd. (Amely a munkahelyre is könnyen szállítható). Egy normál szelet 20 g szénhidráttartalom alatt marad ... Tovább

Uzsonna és hidratálás egyben
Zöldalma-uborka-spenót smoothie
Nekem elsőre nehéz volt rávenni magam, hogy zöldségeket és gyümölcsöket turmixoljak össze vegyesen, de a végeredmény hamar rácáfolt kezdeti aggodalmamra.
Aki a korábbi ... Tovább

Chiacapuccino
Kávé és uzsonna egyben letudva
Egyet azonban szögezzünk le, egyáltalán nem kell a chia magot 8-10-12 órán át áztatni, ahogy ezt rengeteg recept írja. 20 perc alatt végleges méretre, állagúra dagad és puhul. ... Tovább
