Palacsinta tiramisu

Két jó dologból egy harmadik, még jobb!

Itt a hétvége, jöhet egy finom desszert! Egy palacsintatorta és egy tiramisu házasítása. Tovább Tovább

palacsintatiramisu

Én átlagban hetente egyszer eszem desszertet, még akkor is, ha természetesen a desszert úgy készül, hogy illeszkedjen a 160 grammos szénhidrátdiétába. A hét többi részén bőven megelégszem a természetes desszerttel, azaz a gyümölccsel, délután, uzsonna gyanánt vagy edzés után, jutalomként.

Ha ilyen, komolyabb desszertet eszem, mint ez a palacsintatorta, akkor annak szénhidrát és kalóriaértékét beleszámítom pl. az ebédbe, vagy ez maga az uzsonna. Azaz nem a napi kiszabott mennyiségen felül eszem, hanem kalkulálva vele.

Ezzel pedig érdemes számolni, mert nagyon finom lett! Az ésszerű, elfogyasztott mennyiségre azért figyeljünk, bár a szénhidrát lassú felsízvódású benne, de a desszert zsírtartalma és szénhidráttartalma sem alacsony! Bár köztes étkezésnek belefér. : )

A hozzávalók 10 szeletre vonatkoznak, 1 szelet szénhidráttartalma: 19,8 g

 

Hozzávalók

10 db közepesen vastag palacsinta: 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 dl tej, 1 dl presszókávé, szódavíz, 1 tojás, csipet só, 1 tk. nyírfacukor, 4 ek. étolaj; 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 5 dkg nyírfacukor, cukrozatlan kakaópor
  1. Adjuk a liszthez a tojást, a nyírfacukrot, csipet sót, a tejjel és a kávéval keverjük csomómentesre. Adjunk hozzá 3 ek. olajat, és annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk.

  2. Pihentessük a tésztát 30 percet, majd felforrósított, olajjal kikent serpenyőben süssünk közepesen vastag palacsintákat, kb. 10 darabot.

  3. A tejszínt verjük fel kemény habnak. A tojás sárgákat verjük fehéredésig a nyírfacukorral, keverjük el a mascarponéval, majd forgassuk hozzá a tejszínt is.

  4. Rétegezzük tálba a mascarponekrémet és a palacsintákat. A tetejére krém kerüljön, amelyet kakaóporral szórunk.

 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Dorka mondta:

    Elkészítve!
    Nagyon finom lett.
    Én a tésztába kicsit több kávét tennék (vagy a mi kávénk gyöngébb volt)
    És itt köszönöm meg a futótanácsokat is, végre én is elkezdtem 🙂

    2017. 04. 05.
  2. Vrábel Kriszta mondta:

    Dorka, örülök, hogy ízlett a palacsinta, a futáshoz pedig kitartást! : )

    2017. 04. 06.
  3. Susi mondta:

    Megcsináltam, nagyon fincsi lett! A tésztába kicsit több kávét tettem és egy pici rumaromát. Nekem egy kicsit fura a tönkölyliszt “darabossága”, lehet sima tk. liszttel is csinálni? 🙂

    2017. 04. 06.
  4. Vrábel Kriszta mondta:

    Susi!

    igen lehet azzal is persze! Nekem valamiért mindig tönköly van itthon, nincs különösebb oka, de megszoktam vele dolgozni. : )

    2017. 04. 07.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések