Ígérem, nem sokkal bonyolultabb házilag vaníliapudingot főzni, mint a zacskóból. Tovább Tovább
A legalapvetőbb cukrászkrém, az ún. főzött krém, amely fehéredésig vert tojássárgájával van sűrítve. Most az alap vaníliás változatot készítettem, amelyből elhagytam a lisztet és növeltem a tojássárgák számát. Az állag így is pudingos lesz miután hűtőben teljesen összeállt.
Nem sokkal bonyolultabb, mint az aromás, keményítős változat, viszont annál sokkal jobb. : )
A megadott mennyiség két adagra szól, ggy adag szénhidráttartalma pedig: 13,5 gr
Hozzávalók
A tojássárgáját keverjük habosra az édesítőszerrel, fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Kaparjuk hozzá a félbevágott vaníliarúd magjait.
Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a pudingot. Nem kell, hogy forrjon! Szedjük poharakba, a még meleg krémbe szórjuk a fagyos erdei gyümölcsöt, hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára
Kedves Kriszta!
Nekem a dietetikus 20gramm szénhidrátot írt elő uzsonnára és szeretném ezt a pudingot elkészíteni.
Viszont ebben csak 13,5gramm szénhidrát van. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint egyek több adagot(hogy kijöjjön a 20gramm) vagy egyek mellé mást (pl: Korpovit) ami kiadja a maradék 6,5grammot?
Várom válaszát!
Köszönettel:
Könye Réka
Kedves Réka! Ebben a desszertben gyors felszívódású ch-k vannak, egy kevés korpovit keksz vagy itt a blogon van zabpehelykeksz recept. Ha kalóriaszegény kiegészítést keres mellé, akkor inkább répa, zellerszár előtte és akkor összejön egy gazdag köztes étkezés.:-)
Szia Kriszta,
A húsgombócos karalábélevesnek van a neten is fellelhető receptje?A te verziódból?
Esetleg fel lehetne tenni ide is?:))
Szia Kriszta!
Annyira klassz kis receptjeid vannak a mostani Nők lapjában, a húsgolyós karalábélevest már meg is főztem, tök jó lett! Ebben a rekkenetben pont ilyen könnyű kaják kellenek :-)!
Üdv, Zsófi
Kedves Zsófi!
Köszi, örülök, hogy tetszenek. Alapvetően ezeket a könnyű fogásokat esszük. laktatnak, de nem nehezítenek el, nagy melegben meg különösen ezeket.
Kedves Kriszta! Azt szeretném kérdezni, hogy a fagyos gyümölcs az olvadásával nem hígítja fel a pudingot?
Köszi! Iza
Nem, attól lesz egy kis szaft a gyümölcs körül, ahogy a képen is látszik. Most nyáron, természetesen használhatsz friss gyümölcsöt hozzá!