A szuperélelmiszerek olyan alapanyagok, amelyek csupa-csupa jó hatással vannak közérzetünkre, egészségünkre. Szinte ordítanak, hogy egyél belőlem sokat, mert olyan egészséges vagyok. : ) Ezekből az alapanyagokból főztem most egy csokor ételt, íme az egyik kedvenc belőlük. Tovább Tovább
Nem mondom, csokis süteményeket is szeretek nagyon fotózni, de amikor már 1 hónapja semmi mást nem csinálok, csak csokit (sok csokit) olvasztok vajjal, pláne, hogy nem is ehetek igazán a végeredményből, azt akkor már kicsit unom. : ) Még akkor is, ha valójában tényleg nincs fotogénebb alany egy csokis süteménynél. : )
Szuper felüdülésként jött a téma: 8 db superfoods recept a novemberi Nők Lapja Konyhának. Már az anyaghoz a bevásárlást is imádtam: cékla, sütőtök, áfonya, gránátalma, brokkoli, lazac, fekete bab, fodros kel, indián rizs, mangó, avokádó, csírák, quinoa… Öröm volt a csomagtartóban nézni őket. Ez lett a kedvencem és a gyerekeké is!
A quinoa amúgy is nagy kedvenc, magas a fehérjetartalma, viszonylag alacsony a CH-ja, alacsony a glikémiás indexe. Amúgy elsőre drága alapanyagnak tűnik (kb. 2000 ft /kg), de nagyon kevés kell belőle, 10 dkg-ból 4 főre salátát lehet készíteni belőle.
Hozzávalók
A quinoát öblítsük át, majd tegyük fel főni kétszeres mennyiségű, sós vízbe. Főzzük, míg megdagadnak és kinyílnak az apró szemek.
Közben a brokkolit szedjük apró rózsákra, főzzük puhára (de ne főzzük szét!) sós vízben, szűrjük le keverjük el a quinoával.
A kockázott sütőtököt, forró serpenyőben, olívaolajon, rázogatva, pirítsuk puhára, ezt is keverjük el a quinoával.
Hagyjuk, hogy hűljön a keverék, majd keverjük hozzá a gránátalmaszemeket és a csírát. Hideg salátaként fogyasszuk.
No de hol a novemberi naptár, kérem szépen :)?
Most már tényleg pótolom, ellepett a munka. Már nekem is hiányzik a monitorról, egész héten az októberi naptárt néztem, félre.
én is naponta nézem, mikor készül el 😀
Nagy munkában vagyunk, majd hétfőn kiderül, miért. : )) A hétvégén megcsinálom, becsszó! : )