Az idei medvehagyma igényemet úgy érzem, már kielégítettem. Évek óta várom tavasszal, hogy megjelenjen az első ZÖLD alapanyag, ilyenkor annyi mindent készítek belőle, hogy két hét alatt teljesen telítődök. Tovább Tovább
Természetesen minden évben próbálok új dolgokat kipróbálni belőle, és egyértelműen mondhatom, ez gombóc lett az idei kedvencem. A nagyon lágy gombóc, a nagyon ropogós, pirított panko morzsával olyannyira nyerő, hogy a szalonna és a medvehagyma már csak egy kis plusz az egészben. : ) Na jó, azért nem, azok is nagyon fontosak. Próbáljátok ki.
Ez a recept, másik hárommal együtt (medvehagymás tzatziki, medvehagymás-sajtos csiga és medvehagymás cukkini főzelék) a heti Meglepetésben jelenik meg. De ha jobban belegondolok, a cukkini főzelék is nagyon ütős volt.
Hozzávalók
A túrót törjük át, keverjük el sóval, a tojásokkal, búzadarával, keverjük hozzá a finomra vágott medvehagymát, hagyjuk állni egy órát.
Közben a szalonnát kockázzuk, süssük zsírjára. A panko morzsát süssük kevés olajban/szalonna kisült zsírjában aranybarnára.
Fazékban forraljunk vizet, sózzuk. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, főzzük a forrásban lévő vízben ki őket.
Szűrjük le, forgassuk meg a morzsában. Enyhén sózott tejföllel, a kisült szalonnával kínáljuk.
Nagyon jól hangzik, jó ötlet! Próbáltam már krumplipürébe, tojásos nokedliba, berébe (más néven tócsni)keverve, és szerintem még ezer ötlet létezik. A te ötleted Kriszta nagyon kreatív. Ezért is szeretünk. 🙂
Ez valami brutálisan jó! A férjemnek is nagyon ízlett, pedig elvből elutasítja a medvehagymás dolgokat. Köszi!
Anna, ennek igazán örülök, hogy még így is sikert aratott. Főzve a medvehagyma sokkal lágyabb, akik nyersen túl vadnak érzik, érdemes először így próbáltatni velük.