Egyszerű, mégis “egzotikus”, különleges ízek. Édes, savanyú, csípős, ahogy annak lennie kell. Nálam a gyerekek egyik kedvence. Tovább Tovább
A csirke bundázása, elősütése macerásnak tűnhet akkor, ha a cél egy villám fogás. De ne sajnáljuk azt a +15 percet, ennek az ételnek ez a lényege. És a burgonyakeményítő, nem a kukorica! Hiszem a “sült burgonya” íz nagyon kell hozzá.
Vigyázzunk, nem éppen szénhidrátszegény fogás. Szigorúan véve az ebédre kiszabott 50 gr-ba csak köret nélkül fér bele egy adag belőle! Futás előtt én bátran eszem hozzá egy kevés basmati vagy jázmin rizst is. Persze nem sokat, a bunda önmagában is elég laktató. Aki kevés testmozgás miatt nem ehet ennyi szénhidrátot, pirítsa a pácolt csirkét egy kevés szezámmagba forgatva, majd így keverje a mártásba.
Távol-keleti fűszerek, öntetek már kaphatók a Dolce Vita Konyhában!
Hozzávalók
A csirkemellet vágjuk apró darabokra, helyezzük egy tálba, pácoljuk: önstük rá a szójaszószt, 4-5 ek. olívaolajt, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg. Hagyjuk állni 30 percet.
Közben az apróra kockázott hagymát dinszteljük olívaolajon, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, 2 gerezd zúzott fokhagymát, a narancsok lereszelt héját, kifacsart levét, a lereszelt gyömbért, a csiliszószt és 3 dl vizet. Forraljuk össze a mártást, sózzuk, borsozzuk. A mártás kifejezetten híg!
A csirkemelldarabokat forgassuk meg burgonyakeményítőben, majd bő, forró olajban süssük ropogósra. Papírtörlőre szedve itassuk le a felesleges olajat, majd tegyük a mártásba a húst. Forraljuk össze.
A burgonyakeményítős panír fogja besűríteni a mártást. Illatos jázminrizzsel kínáljuk.
Szia Kriszta!
Ez az a ropogós csirke-falatka, ami a kínai büfékben kapható?
Zsófi
Zsófi!
Szerintem konkrétan nem az, illetve nem pontosan tudom, hogy éppen melyikre gondolsz, de nyilván hasonló. Ez egy határozottan narancsos ízű fogás. A keményítő viszont így a bundában egészen máshogy sűríti a szaftot. A kínai büfékből ismert kocsonyás állagú szafttól itt nem kell tartani. : ) Én azt legalábbis nem szeretem. A kisült csirke itt fincsi ropogós, a szaftba kerülve megpuhul, ahogy beszívja.
Köszi, a ropogós-félére gondoltam, nem a szaftban szottyasztottra 😀 ! Van egy olyan állandóan, minden kínaiban jelen levő fogás, ahol a csirkehús (legalábbis remélem, hogy az) darabkák ropogós, édeskés, szezámmagos bundiban vannak kisütve. No de ezt mindenesetre kipróbálom! Üdv, Zsófi
Visszajelzés: generic cialis online
Visszajelzés: cialis coupon cvs
Visszajelzés: generic cialis for sale
Visszajelzés: cialis generic
Visszajelzés: buy erection pills
Visszajelzés: buy ed pills online
Visszajelzés: new ed pills
Visszajelzés: canadian pharmacy online
Visszajelzés: generic cialis
Visszajelzés: generic vardenafil
Visszajelzés: generic vardenafil online
Visszajelzés: real money online casino
Visszajelzés: wind creek casino online games
Visszajelzés: slot machines
Visszajelzés: online casino real money usa
Visszajelzés: buy cialis online safely
Visszajelzés: online payday loans
Visszajelzés: online payday loans
Visszajelzés: online payday loans
Visszajelzés: cialis generic
Visszajelzés: generic for cialis
Visszajelzés: cialis to buy
Visszajelzés: generic for cialis
Visszajelzés: cialis to buy
Visszajelzés: cialis generic
Visszajelzés: slot machines
Visszajelzés: casino slot games
Visszajelzés: casinos
Visszajelzés: Nike Outlet
Visszajelzés: online casino real money us
Visszajelzés: cialis generic date
Visszajelzés: tadalafil liquid
Visszajelzés: discount cialis
Visszajelzés: buying cialis online safely
Visszajelzés: casino slot games
Visszajelzés: online casino real money usa
Visszajelzés: printable cialis coupon
Visszajelzés: cheap cialis
Visszajelzés: cialis results
Visszajelzés: cialis and alcohol side effects
Visszajelzés: generic cialis paypal
Visszajelzés: buy cialis from lilly