Lehet, hogy most (még így) világosban egy kicsit erős hozzá a csokoládés ital, de fél öt után már nem fogjátok túlzásnak érezni! Tovább Tovább
Még tavalyról van ez a recept, de emlékszem, hogy nagyon-nagyon finom volt, most újra elővettem. A sima hókiflit nem nagyon szeretem, nekem túl száraz, jellegtelen. De így mandulával sütve, narancsvirágvízzel spriccelve olyan érzésem van, mintha marcipánt ennék. Az pedig csak jó lehet!
A recept egy görög süti alapján készült.
Hozzávalók
Keverjük habosra a vajat a porcukorral, keverjük hozzá a lisztet, az őrölt mandulát, a sütőport. Adjuk hozzá a tojást és a citrom héját. Gyúrjuk össze a tésztát, tegyük 30 percre a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokon, sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Formázzunk kiszúróformával vagy kézzel kifliket a tésztából, süssük 10-12 perc alatt készre.
A narancsvirágvizet keverjük el 3 ek. vízzel, spricceljük be egyenletesen, de alaposan a keverékkel a kisült kifliket. Várjuk meg míg magukba szívják a narancsvirágvizes keveréket, majd forgassuk meg porcukorban.
A fehércsokit törjük kockákra, adjuk a tejhez, adjuk hozzá a félbevágott vaníliarúd kikapart magjait, lassan, folyton kevergetve forraljuk fel az italt, azonnal tálaljuk.
Szia, nem a kiflikkel kapcsolatban kérdeznék… az érdekelne, vajon lesz-e idén télen is Szuflé magazin? Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de mintha már tavasszal se lett volna… Köszi: Ed
Jól láttad, sajnos már tavasszal sem volt : (, így most sem lesz. Pedig én nagyon szerettem oda dolgozni
Szia! Nagyon sajnálom, igazi színvonalas kiadvány volt (a sok borzalom között), még jó, hogy eltettem a régi számokat. Tudsz esetleg hozzá hasonló magazint ajánlani? Köszi: Ed
Kedves Kriszta!
Tegnap láttam a NL-ban, hogy megjelenik egy újabb könyved december 6-án: 160 grammos szénhidrátdiéta. Írnál róla néhány szót.
Köszönöm: a Mikulás
Kedves Mikulás! : )
remélem, annál korábban fog azért megjelenni, elvileg nyomják már, a jövő héten remélem, kész is lesz. A 160 grammos CH diéta szerint összeállított menük, reggelik, köztes étkezések, ebédre és vacsorára való húsos és zöldséges ételek. Ch értékekkel együtt. Van egy ilyen rovatom a NL Konyhában is, ezeket a recepteket gyűjtöttük most össze könyvnek. Nem tudom, mennyire ismered ezt a diétát. Cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek kell követni. De azt gondolom, mindenkinek így kellene étkezni. Ez a “normálhoz” képest kevesebb CH bevitelt jelent. Abból is főként a lassú felszívódásúakat engedélyezi, és mivel egész napra egyenletesen van elosztva a CH (az adott napszaknak megfelelő igény szerint), állandó szinten tudjuk vele tartani a cukorszintünket. Rövid időn belül érezteti a hatását ez az étrend mód, mozgással kombinálva, tartósan lehet fogyni vele, nagyon szépen egyensúlyban tart. De fontos, ez nem “álomalakkal” kecsegtető villámdiéta, ez egy életmód része, amellyel hosszú távon nagyon sokat tehetünk az egészségünkért.
Kedves Kriszta!
Nagyon köszönöm, igen én is inzulinrezisztenciával küzdök. Biztos láttál már egy-két képet rólam, kicsit túlsúlyos vagyok. Ez az átka ha az ember 1 napot dolgozik az évben. 🙂
Szép napot Neked: a Mikulás
Huh, ez mentve karácsonyra 😉 Aztán a könyv meg jöhet a fa alá és indulhat az új életmód januártól… 😉
De kár, hogy nincs itthon minden hozzávalóm, nagyon jól hangzik! Már azt is tudom, hogy a (Tescomás) kifliformázóval csinálom, pont ilyen hókiflikhez való.
Kedves Kriszta, én ezt elkészítettem a hétvégén, de sajnos teljesen szétfolytak és óriás-lapos kifliket sikerült sütnöm. Mit ronthattam el? Túl kevés a liszt (nagyon puhának tünt a tészta) vagy lehet, hogy túl nagyra formáztam a kifliket? Egyébként nagyon finom volt, pillanatok alatt el is tüntettük :).
Ha túl lágynak ítélted a tésztát, akkor biztos az volt a hiba, ettől hajlamos szétfolyni a tészta. A tojás mérete, a liszt minősége, a mandula olajossága, mind-mind befolyásolják, hogyan áll össze vmi. Ilyenkor ha érzed, hogy túl lágy, kell még hozzá tenni egy kis lisztet. Jól kihűtötted a tésztát? Vagy a formázáskor még nem volt gond, csak a sütéskor?
Jól kihűtöttem, formázáskor még ok volt, sütéskor folyt szét. Biztos, hogy több lisztet kellett volna használnom, de sebaj, majd ismét megsütöm és akkor már nemcsak finom lesz, hanem szép is 🙂
15-15 dkg? én is megsütöm újra
Szeretném kérdezni, a rövidesen megjelenő könyved hol lehet megvásárolni. Köszönöm.
Kedves Kriszta!
Engem is érdekelne a könyv…
Esetleg néhány részlete a neten is elérhető lesz majd?
Köszönöm!
Minden könyvesboltban, illetve nálunk majd a webshopban is, http://www.dolcevitakonyha.hu
NAGYON-NAGYON KEDVELEM A RECEPTEKET
Köszönöm! : )
Ez a süti valami nagyon finom volt! Tegnap
készült először, holnap megint meg kell sütnöm,
eltűnt egy pillanat alatt. Viszont en is több lisztet teszek bele legközelebb , sajnos ugyanúgy jártam mint az előttem szóló, mézeskalács méretű lapos kekszek lettek.. De az íze feledtette a küllemét! Köszi!:-)
akkor valamit rosszul írtam le. Még nem volt időm újra sütni, de megnézem én is, miért lapul le!
Szia Kriszta! Én is megsütöttem ezt a sütit és azóta is hirdetem az igét, mert életem legfinomabb hókiflije! Nagyon fincsi lett! Köszönet a receptért és nagyon kellemes ünnepeket neked és családodnak!
Eszter!
Örülök, hogy ennyire ízlett! Én is nagyon boldog Karácsonyt kívánok!
Ma délután odajött hozzám a háromévesem: “Anya, sütünk egy kis hókiflit?” -pedig karácsony előtt sütöttünk ilyet utoljára, de emlékezett rá. Egész biztosan nem véletlenül 🙂 Még mindig nagyon jó a recept és ezúttal is nagyon finom lett!
Szia Kriszta!
Azóta kb. 4x újrasütöttem és jelenleg is a hűtőben van egy adag. 🙂 kipróbáltuk a török mogyoró presszókávé kombinációt is a mandula-narancs helyett, az is nagyon finom lett! Mindenesetre nekem lisztből mindig kb. 15-16 dkg kell ahhoz, hogy az állaga jó legyen. Köszi még egyszer és Boldog Ünnepeket kívánok!