Régóta nézegetem már magamnak ezt a narancstortát (és a citromos változatát is) annyira látványos. A tésztája egy dióval gazdagított kevert tészta, amely egészen spéci módon készül Tovább Tovább
Legalábbis számomra újdonság a hozzávalók sorrendje. A kevert tésztáknál általában a lágy vajat keverjük habosra a cukorral, majd jöhet a többi hozzávaló. (Ezt a mozzanatot nem igen szeretem, valahogy sosem pont jó lágy vaj, mindig feltapad a keverőlapátra ahonnan kézzel kell leszedni. Attól meg irtózom ha vajas a kezem.) Itt, Donna Hay nyomán, a tojásokat keverjük habosra a cukorral, pont úgy, mint a kedvenc piskótámnál. Utána jöhet a többi hozzávaló. Apróságnak tűnhet, de szerintem igen fontos mozzanat. A tészta szerintem sokkal könnyebb lett és ez nem csak annak köszönhető, hogy a liszt felét dióra cseréltem. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. 15 dkg cukrot melegítsünk fel 1,5-2 dl vízzel, mikor felolvadt a cukor tegyük bele a narancsszeleteket, kevés citromlevet. Főzzük a szirupban 10 percet a szeleteket
Tegyük a szeleteket egy NEM kapcsos forma aljába (24 cm-s piteformát használtam) és adjunk hozzá annyi szirupot, amennyi éppen ellepi a szeleteket
A tojásokat keverjük habosra a maradék 10 dkg cukorral. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük el a tésztát, öntsük a naancsszeletekre, süssük 35-40 perc alatt készre
Kedves Krisztina!
A szirupot is használjam fel, vagy csak a narancsszeleteket?
Köszönöm.
Üdv
Bogi
Jogos kérdés! pont ezt hiányoltam az eredeti receptből, erre én is kihagyom, bocsánat. Nem öntöttem rá az egész szirupot, annyit, amennyi éppen ellepte a narancsszeleteket
köszi:)
Szia Kriszta!
Nagyon finom lett a sütemény, de nem tudtam kiborítani a formából. Mi a titka a kiborításnak?
Üdv:
Kata
Én kerámia formában sütöttem és nem kentem ki semmivel, csak simán a narancsszelet ment és a szirup. Kivettem a sütőből és szinte azonnal, forrón borítottam ki. Lehet, ha később próbálod és kihűl a szirup, akkor beleköt. Erre nem is gondoltam, én mindent azonnal kiszedek a formából, olyan nyughatatlan vagyok : )
Én is kerámia tálban sütöttem. Valószínűleg az a baj, hogy nem melegen próbáltam kiborítani. Sebaj, így is elfogyott egy perc alatt! Legközelebb megpróbálom melegen kiborítani! 😉
Biztos az volt, mert megköt a szirup
Szelet kép van róla Kriszta, kíváncsi lennék milyen belülről?
Elkészíteném, pont van még 1-2 szem nari,amit tőletek rendeltünk.:)
sajnos nincs, ebéd előtt gyorsan kattintottam csak róla egyet, utána elfogyott. Piskóta jellegű lett a tészta
Jelentem, megsütöttem másodszorra is, és melegen remekül ki lehet borítani a süteményt! 😉
de jó, hogy gyorsan megtaláltuk a megoldást!
Kedves Kriszta!
Miért nem lehet tortaformában sütni?? Kapcsosban??
Üdv,
zsófi
Mert bármilyen jól zár a kapcsos forma, a szirup akkor is ki fog folyni belőle. Ezután ráég a sütő aljára, nagyon rossz lesz lekapargatni onnan, másrészt a sütiből is hiányozni fog a szirup : )
Szia Kriszta!
Nagyon ínycsiklandóan néz ki, el is határoztam, hogy szoros időn belül megsütöm. Köszönet a receptért!
Csak okulj az előző beszélgetésből, melegem borítsd ki a formából! : )
Akármilyen sütőben süthető a titok a tepsit
ki kell bélelni selyem- vagy sütőpapírral.
A sütés után kiborítjuk és melegen lehúzzuk
a papírt. Ugyanez süthető szeletelt fahéjas
almával is, úgy hívjuk, hogy fordított almás. Valéria
Valéria! kerek formát sütőpapírral szépen körbebélelni szerintem elég nehéz, ha csak az aljára fogatod oda, nem vagyok benne biztos, hogy nem folyik ki, talán egyszerűbb a nem kapcsos forma, ha nincs piteforma, bármilyen süthető üvegtál pl.
Hát ez nagyon guszta, hétvégén megsütöm. Köszi az ötletet.
Kriszti, én megsütöttem nagyon finom lett. Egy problémám volt vele, én is még forrón kiborítottam és szép is lett, de a szirup az szépen végig csordogált rajta,kicsit szottyos lett, ettől még nagyon finom, de nektek hova lett a szirup?? Mit rontottam el? Köszi előre is a választ.
A vajat milyen formaba kell hasznalni??? Tisztelettel:: Lidia H.
En egyszer megsutottem ezt a sutit es szinte az egeszet kidobtam mert keseru volt a naracs hejatol … 🙁
Edit!
igen, persze a narancs héjának van egy kesernyés íze, de szerintem ez köztudott róla, de a torta ettől nem lesz keserű
Visszajelzés: how to get cialis
Visszajelzés: cost of cialis
Visszajelzés: cialis price costco
Visszajelzés: how to get cialis
Visszajelzés: cialis cost
Visszajelzés: cialis price walmart
Visszajelzés: cialis
Visszajelzés: mens erection pills
Visszajelzés: mens ed pills
Visszajelzés: generic ed pills
Visszajelzés: pharmacy online
Visszajelzés: canada pharmacy
Visszajelzés: Buy cheap cialis
Visszajelzés: cialis mastercard
Visszajelzés: generic levitra online
Visszajelzés: vardenafil 20 mg
Visszajelzés: levitra 10 mg
Visszajelzés: real money casino games
Visszajelzés: free slots online