Bazsalikomfagylalt

Teljesen szerelembe estem, megtaláltam kedvenc fagylaltomat. A bazsalikomos limonádé után persze adott volt a helyzet, hogy előbb vagy utóbb fagylalt készüljön a finomságból. A napokban végre elkészítettem ééés IMÁDOM. Nem is ragozom többet, próbáljátok ki Ti is. Igazán kár, hogy … Tovább Tovább

Igazán kár, hogy nem lehet érezni az ízét monitoron keresztül, bízom benne, hogy a fotó azért valamit átad az érzésből.
Következő lépésként pedig jön a krémes, mascarponés bazsalikomfagylalt (mert ez inkább csak szorbé) és a bazsalikomszirup sütik ízesítésére. Kedvenc fűszerem egészen lázba hozott. : )

Hozzávalók: kb. 10 dkg cukor, 1 nagy csokor bazsalikom + néhány levél a tálaláshoz, 1 citrom, 1 lime

1. A cukorból főzzünk szirupot: keverjük el a cukrot 5-6 dl vízzel, forraljuk fel, gyöngyözve forraljuk 5 percet, majd hűtsük le, ízlés szerint facsarjunk bele citrom és a limelevet, reszeljük hozzá a lime héját.
2. Mossuk meg, szárítsuk meg a bazsalikomleveleket, adjuk hozzájuk a szirupot, botmixerrel turmixoljuk simára.
3. Öntsük egy lapos tálba a levet, tegyük a mélyhűtőbe. Mikor kezd szilárdulni turmixoljuk újra át. Fél óra-óránként turmixoljuk át, hogy krémes legyen. 3-4 turmixolás után fogyasztható. Vagy fagylaltgépben készítsük el

 
 
 
 
Megosztom
 

15 megjegyzés

  1. Kedves Kriszta! ez a recept! 🙂 egyszer ettem eletemben bazsalikomos citromos sorbet fagyit itt Izraelben az iceberg-ben es azota is arrol almodok! Ez a recept az egyik legjobb szulinapi ajandek! 🙂 Holnap elkeszitem!

    2011. 06. 15.
  2. Anonymous mondta:

    Nagyon jól hangzik ez a fagyi. Tegnap megcsináltam a bazsalikomos limonádét, nagyon ízlett, a férjem egyenesen rajongott érte. Szabina

    2011. 06. 15.
  3. Ez nem ér… :))
    Megyek is és csinálok egy bazsalikomos limonádét…

    2011. 06. 15.
  4. Én is kóstoltam egyszer bazsalikomos fagyit, ott a bazsalikom a vanília fagyiba volt belekeverve.
    Ez is finom lehet.

    2011. 06. 15.
  5. Akkor boldog születésnapot! : )

    Lilahangya, köszi a tippet, nem szoktam használni thai bazsalikomot, megnézem

    Szabina, innen már csak egy lépés a fagyi

    Duende, a mogyorós-marcipános-csokis tortánál azért barátibb felállás, nem?

    Alexandra, vanília és bazsalikom? hm az sem lehet rossz, én a vaníliát mentával, mézzel és pisztáciával szeretem, így egyben3 egy kis olívalaj : )

    2011. 06. 15.
  6. :)) Kicsit lehet monda aztat. :)) Azért az sem nézett ki rosszul…. 🙂

    2011. 06. 15.
  7. Ezt nekem is ki kell próbálnom! Csokis pohárkrémmel már kóstoltam a bazsalikomot, de így még nem! Finom lehet nagyon! Köszi a receptet!

    2011. 06. 15.
  8. Anonymous mondta:

    Kedves Dolce Vita! Hát senki nem lep meg téged végre egy fagyigéppel? 🙂
    Amúgy klassz, ki fogom próbálni.
    G

    2011. 06. 15.
  9. A Philips fagyigépnek nem kell az egész tartályát a mélyhűtőbe tenni, csak egy korong alakú jégakkut, amit a tartály aljára kell tenni használatkor. Tapasztalatból mondom, hogy rendesen kifagyasztja a fagyit, szép, gombócolható fagyikat lehet vele készíteni.

    2011. 06. 16.
  10. Nos, megcsinaltam a fagyit, de baj van, mert nem lehet gombocot kanalazni. Olyan mintha jegkockat vagy fagyott vizet akarnek kanalazni…lehet varni kell 5-15 percet h kiengedjen?

    2011. 06. 17.
  11. Ha nagyon fagyott, akkor mindenképpen. De 5 percnél nem kell nagyon több, ha elegendő cukor van benne, hamar olvad, és pont jó lesz az állaga

    2011. 06. 20.
  12. Anonymous mondta:

    Nekem is ua. problémám volt, mint Tonimacaroninak, de 5 perc után sem lett jobb, vízszerűvé kezdett engedni az egész. Nem lehet, hogy sok az 5-6 dl víz?

    2011. 07. 20.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések