Mentás padlizsánsaláta

Hét nagyon finom, nyári, kerti partira (is) való fogás mellet jelent meg a májusi NLK-ban (ahol most először címlapos lett az egyik fotóm : )) ez a recept. Hatalmas szerelem! Az elmúlt egy hónapban 3x készítettem el, ehetjük magában salátának, … Tovább Tovább

Hatalmas szerelem! Az elmúlt egy hónapban 3x készítettem el, ehetjük magában salátának, húshoz köretnek vagy pirítósra feltétnek. Legalább egy nappal korábban készítsük el, mint ahogy enni szeretnénk, hogy összeérjenek az ízek.
Próbáljátok ki, eszelősen finom, tényleg nem tudok rá mást mondani.
Vasárnap élőben is elkészítem ezt illetve a krumplis-fetás lepényt a Konyha kiállításon az NLK standján.

Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 20 dkg feta, 15 friss mentalevél, 3 gerezd fokhagyma, 1 szárított erős paprika, 3 evőkanál édes balzsamecet, 1 dl napraforgóolaj, 1 dl extra szűz olívaolaj

1. A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, kontaktgrillben vagy teflonserpenyőben grillezzük meg a kockákat
2. A fetást is vágjuk fel azonos méretű kockákra és keverjük össze óvatosan a kihűlt padlizsánnal
3. Az olajokat keverjük össze, morzsoljuk bele a paprikát, a felaprított fokhagymát és mentát, az ecetet is adjuk hozzá (ha nem elég édes az ecet, akkor nagyon kevés mézet is)
4. Öntsük a padlizsánra, tegyük hűtőbe

 
 
 
 
Megosztom
 

49 megjegyzés

  1. Már tegnap alaposan áttanulmányoztam a NLK-ban a recepteidet, már csak azt kell eldöntenem, melyikkel kezdjem:) Gratulálok a címlapfotós habtekercshez! Zsuzsi

    2010. 05. 05.
  2. Mindig gyönyörűek a fotóid, nagyon illett már egy a címlapra is. De azt nem értem, hogy miért sokkal szebbek itt a blogon? Valahogy mintha a képkivágás terén nem lennének igazán topon az ottani szerkesztők?

    2010. 05. 05.
  3. igen, egy képnél sokat számít a kivágás, az eredeti kompozíciók nekem is mindig jobban tetszenek, de a mostaniak sztem szépek lettek, illetve a itt a papír minősége nagyon sokat ront a képeken. : (((

    2010. 05. 05.
  4. Köszi a tegnap estét! Szupereket főztünk. Ez a padlizsán saláta is tetszik, de a tegnapit is tuti meg fogom főzni vendégvárásra! Mert az fantasztikus volt.
    Sőt, lehet a polipnak is nekiállok, ha erőt veszek magamon -és kapok a boltban!-, mert nem tűnt nagyon ördöngősnek. 🙂

    2010. 05. 05.
  5. Nagyon jól hangzik. Bár nálam a feta kimarad, majd kitalálok hozzá valami hasonló ízvilágú vegán dolgot. Imádom a mentát és a padlizyánt is, és épp most vettem egy gyönyörű bio darabot. Menta pedig jöhet a kertből:)

    2010. 05. 05.
  6. A Szerájos joghurtos padlizsánt vajon mivel ízesítik? Nem sikerült még 100%-ban reprodukálni. Vagy lehet, hogy ne faszénen grillezzem, hanem olajosan süssem?
    Ez is nagyon tuti, kár, hogy a párom nem eszi meg máshogy a padlizsánt, csak a szerájból…

    2010. 05. 05.
  7. Szép, de első látásra szokatlan fotó itt nálad, a stílusa, de mondom, nagyon szép 🙂

    2010. 05. 05.
  8. Anonymous mondta:

    Sziasztok!
    Nagyon guszta, mindenképp megpróbáljuk, van is két szép padlizsánom épp!
    Anna! A szerájos padlizsánsali nekem sokadszorra sikerült, mikor is világot járt ismerős elárulta a titkot: bő olajban kell kisütni!!!!Előtte próbáltam párolni, grillezni, oliván pirítani, de nem lett 100%. A fűszerezés: fokhagyma, só, bors, petrezselyem és egy pohár natúr joghurt (egyáltalán a joghurtos salijukra gondoltál? Van egy másik is asszem, de mi mindig ezt ettük). (lehet, hogy a Szerájban még mást is tesznek bele, de mi úgy vettük észre, a dolog alapja tényleg a fritőzben sült padlizsán. Érdemes kipróbálni!
    Zsófi

    2010. 05. 05.
  9. Anonymous mondta:

    Épp ma vettem meg a NLK-t és nézegettem a receptjeidet.
    A múlt héten meg egy régebbi számból csináltam meg a padlizsános-paradicsomos rigatonit.Csak egy kicsit változtattam rajta,mivel épp nem volt itthon friss bazsalikom,sem fokhagyma.Volt viszont egy csokor medvehagyma,így azt tettem bele.Nagyon finom lett!
    Gabi

    2010. 05. 05.
  10. Pont vasárnap tervezem, hogy elmegyek a kiállításra. Akkor majd megnézlek! Délelőtt 11-kor leszel, ugye? 🙂 A színpadon fogsz főzni?

    2010. 05. 07.
  11. LetKat!

    Ti főztétek a finomságokat! A polip meg gyerekjáték : )

    Eszter! amelyik fényesebb, világosabb levelű

    Mi is évekig próbáltuk megfejteni egy török büfé padlizsánsalátáját, de sosem lett olyan

    Zizi!
    nem láttalak!

    2010. 05. 10.
  12. Szia!

    Nagyon tetszik ez a recept. Van itthon padlizsán és friss menta is, holnap kipróbálom. 🙂

    2010. 05. 14.
  13. Visszajelzés: cialis generic

  14. Visszajelzés: generic ventolin

  15. Visszajelzés: ciprofloxacin hcl

  16. Visszajelzés: cialis 20mg

  17. Visszajelzés: cialis prices

  18. Visszajelzés: naltrexone price 50mg

  19. Visszajelzés: careprost vs latisse

  20. Visszajelzés: buy tylenol

  21. Visszajelzés: top ed pills

  22. Visszajelzés: ed meds

  23. Visszajelzés: buy chloroquine

  24. Visszajelzés: ed medications

  25. Visszajelzés: slot games online

  26. Visszajelzés: buy cialis 20mg

  27. Visszajelzés: casino online usa

  28. Visszajelzés: online casino

  29. Visszajelzés: online gambling

  30. Visszajelzés: buy cialis online

  31. Visszajelzés: installment loans

  32. Visszajelzés: pay day loans

  33. Visszajelzés: payday loans

  34. Visszajelzés: cialis generic

  35. Visszajelzés: new cialis

  36. Visszajelzés: cialis internet

  37. Visszajelzés: generic for cialis

  38. Visszajelzés: cialis 20

  39. Visszajelzés: online slots real money

  40. Visszajelzés: online casinos real money

  41. Visszajelzés: casino games online

  42. Visszajelzés: real casino online

  43. Visszajelzés: tadalafil canadian pharmacy

  44. Visszajelzés: cialis professional

  45. Visszajelzés: online casino real money us

  46. Visszajelzés: online casino

  47. Visszajelzés: www.jueriy.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.