Póréhagymás juhsajtos quiche

A franciák quiche-e legalább olyan jó találmány mint az olaszok pizzája, és pont ugyanannyi idő alatt készül el ez is. Egyik kedvenc vendégfogadó ételem, mert hidegen is nagyon finom. Sőt én talán így jobban is szeretem, mert ilyenkor érnek össze … Tovább Tovább

Sőt én talán így jobban is szeretem, mert ilyenkor érnek össze igazán jól az ízek

Hozzávalók: tésztához: 15 dkg liszt, 1 tojás, 7 dkg vaj, csipet só, töltelékhez: 1 szál póréhagyma, 20 dkg lágy juhsajt, 1 dl tejszín, 2 tojás, só, bors, vaj

1. A tészta hozzávalóit összekeverem, folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem
2. A póréhagymát felkarikázom, vajon enyhén megfuttatom, hozzáreszelem a sajtot, belekeverem a tejszínt és a két elkevert tojást, sózom, borsozom
3. A tésztát kinyújtom egy kerek tortaformába, villával megszurkálom, és töltelék nélkül 10 percig sütöm 180 fokos sütőben
4. Rákanalazom a tölteléket és további 15-20 percig sütöm

 
 
 
 
Megosztom
 

67 megjegyzés

  1. Jójó, de mit teszel rá?
    Én pasi vagyok, kajában nincs képzelőerőm 🙂

    2008. 11. 05.
  2. Szia Kriszta.
    Ma elkészitettem, nagyon finomlett!!!
    De szerintem 2 dl. tejszint is elbirna a töltelék,legközelebb kipróbálom.
    A könyved mikor jelenik meg?????

    Üdv.

    2008. 11. 07.
  3. Lehet, hogy ismétlem magam: nemes egyszerűség 🙂 jellemzi a receptjeidet. Nem untatsz fölösleges részletekkel. Ez az egyszerűség ad kedvet a kipróbálásra.

    2008. 11. 07.
  4. “Van Goghot, tépőzárral letéphető füllel”

    Pazar ötlet! Long John Silver-baba letéphető lábbal, Homérosz kiszúrható szemmel… korán reggel más nem jut eszembe…
    🙂

    2008. 11. 08.
  5. Anonymous mondta:

    Kedves Dolce Vita!

    Megcsináltam, de 2 szál póréval (nagyon hagymásak vagyunk) és fetasajt+krémsajt keverékével, mert kecskesajt nem volt itthon. Fincsi lett a töltelék.
    De nem is ez a lényeg.
    Ismét megbizonyosodtunk róla, hogy nem értjük, mi a jó a quiche tésztájában. Mármint hogy miért olyan felkapott. Múltkor barátnőméknél ettünk, és ott se ízlett még a házigazdáknak sem. Liszt és vaj – ez érződik belőle sülés után is.
    Azt kérdezném, hogy Nektek nem ez érződik, amikor eszitek?
    Mivel lehetne a tésztát lecserélni, mert alapvetően a koncepció (tészta, pakoljunk rá valamit, aztán hidegen-melegen ehető) tetszik.

    Köszi

    Padlizsán

    2008. 11. 09.
  6. Anonymous mondta:

    Padlizsán, nekem sokáig ugyanez volt a véleményem a quiche-ről. főleg a széle, amit mondjuk a pizzánál imádok, valahogyan sosem akaródzott lecsúszni. az én tippem: a lehető legvékonyabbra kell nyújtani a tésztát, különösen a széleknél kell vigyázni, csak annyit hagyni a pereménél, amennyi szükséges. és én, anyukám tanácsára, teszek a tésztába egy-két evőkanál tejfölt is, bár tudom, hogy nem túl autentik… de picit könnyebb lesz tőle. plusz: a quiche mellé sok-sok friss saláta (madár, rukkola, jég, bármi, csak zöld legyen!) finom fehérborecetes-mustáros vinaigrette öntettel. szuperül illik hozzá. upsz, bocs, kicsit hosszú voltam. quiche forever :)! üdv, e

    2008. 11. 11.
  7. Anonymous mondta:

    Kedves e!

    Köszi.
    Ki fogom próbálni.
    Volt egy kis 3 napos maradék, így már egészen más volt és jobb!
    Na de nem azért süt az ember, hogy 3 naposan egye 🙂

    2008. 11. 12.
  8. Nagyon finom lett! Nekem is jobban ízlik hidegen, bár melegen is megkóstoltam 🙂
    Köszönöm a receptet! (szóról szóra, pontról pontra betartottam mindent és tökéletes lett)

    2009. 01. 06.
  9. Anonymous mondta:

    Én a quichet állandóan a készen kapható Tante Fanny leveles tésztával készítem.
    Az első quiche recepte(ke)t a http://www.elise.com oldalon találtam már meglehetősen régen és ott is a készen kapható leveles tésztával ajálják.
    Ez a tészta nagyon finom mindenféle formában felhasználva és nagyban leegyszerűsíti a dolgot,
    hogy sütőpapírral együtt, kinyújtva rögtön a sütőformába tehető.

    2009. 01. 15.
  10. Anonymous mondta:

    Természetesen nem, a leveles tészta jellegéből adódóan.
    Annyi eltérés a tészta sütésénél azért van, hogy a formába helyezett tésztát nem elég csak megszúrkálni, hanem nehezékkel (sütőpapírra rakott bab, lencse, rizs stb) kell 10-15 percig sütni.
    Gondolom, egy kicsit a kész quiche ízhatásában is változik (szerintem semmiképpen nem hátrányosan), hiszen nem omlós hanem leveles tésztában készül.

    Gyakran készítek én is, ezért is keresem az újabb lehetőségeket, ezt a receptedet is hamarosan megcsinálom.
    Ha megengeded, azért figyelmedbe ajánlom az említett honlapon a Karamellizált hagymás quichet.

    2009. 01. 16.
  11. Anonymous mondta:

    Szia!
    Imadom a receptjeidet, es foleg az elkeszult kajakat. Van-e valami otleted, hogy a vajat mivel tudnam helyettesiteni, candida dietan vagyok, es nem ehetek.
    Koszonom szepen.

    2009. 10. 29.
  12. nem igazán értek a candidához : ) zsír gondolom nem megengedett? margarin? Készítsd esetleg kenyértésztából, de abban meg élesztő van

    2009. 11. 02.
  13. Visszajelzés: Pharmacy cialis

  14. Visszajelzés: cialis 20 mg

  15. Visszajelzés: cialis on line

  16. Visszajelzés: buy cialis online uk

  17. Visszajelzés: albuterol inhaler

  18. Visszajelzés: ciprofloxacin hydrochloride 500

  19. Visszajelzés: cialis 20 mg price walmart

  20. Visszajelzés: buy chloroquine online uk

  21. Visszajelzés: ed pills otc

  22. Visszajelzés: erectile dysfunction medicines

  23. Visszajelzés: erectile dysfunction drug

  24. Visszajelzés: hydroxychloroquine cost

  25. Visszajelzés: canadian online pharmacy

  26. Visszajelzés: rx pharmacy

  27. Visszajelzés: Buy cheap cialis

  28. Visszajelzés: cialis mastercard

  29. Visszajelzés: vardenafil online pharmacy

  30. Visszajelzés: vardenafil online pharmacy

  31. Visszajelzés: levitra 20mg

  32. Visszajelzés: real money casino games

  33. Visszajelzés: generic cialis

  34. Visszajelzés: real casino online

  35. Visszajelzés: live casino slots online

  36. Visszajelzés: online slots

  37. Visszajelzés: cialis dosage

  38. Visszajelzés: personal loan

  39. Visszajelzés: price of lumigan at walmart

  40. Visszajelzés: cialis 20 mg best price

  41. Visszajelzés: quick cash loans

  42. Visszajelzés: loans for bad credit

  43. Visszajelzés: cialis generic

  44. Visszajelzés: cialis 5 mg

  45. Visszajelzés: buy cialis

  46. Visszajelzés: 5 mg cialis

  47. Visszajelzés: 5 mg cialis

  48. Visszajelzés: casino games

  49. Visszajelzés: slot machine games

  50. Visszajelzés: best online casino real money

  51. Visszajelzés: online casino real money

  52. Visszajelzés: buy cialis online

  53. Visszajelzés: generic cialis 20mg

  54. Visszajelzés: buy cialis online safely

  55. Visszajelzés: cialis generic name

  56. Visszajelzés: real money casino online

  57. Visszajelzés: slots real money

  58. Visszajelzés: sildenafil citrate 100mg pills india

  59. Visszajelzés: http://cialistodo.com/

  60. Visszajelzés: cialis coupon

  61. Visszajelzés: generic cialis for daily use

  62. Visszajelzés: cialis 20mg uk

  63. Visszajelzés: cialis price in malaysia

  64. Visszajelzés: cialis buy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.