Klassz túrómousse karamellizált barackkal

Úgy látszik kitört rajtam a veszedelmes desszertláz. A héten ez volt a második, és ez nagyon nem jellemző rám. Ennek a finomságnak az ötlete a Klassz étteremből ered, egészen pontosan összepárosítottam két desszertjüket, a túromousse-t, amely a mostani étlapon bogyós … Tovább Tovább

Ennek a finomságnak az ötlete a Klassz étteremből ered, egészen pontosan összepárosítottam két desszertjüket, a túromousse-t, amely a mostani étlapon bogyós gyümölcsöket kapott köretnek, illetve a karamellizált barackot, amely ribizlihabbal érkezik az asztalunkra. Na, én ezekből csináltam egyet. Ideális vendégséges dessszert előre elkészíthető, nem kell sütögetni stb. (Nem tudom, az feltűnt-e valakinek, hogy én még sosem sütöttem piskótát.)
Klassz. Kockázatos ilyen névvel éttermet nyitni, mert ugye azt vagy jól csinálja az ember, vagy rosszul. Ha szar a konyha, a név csak nevetségesebbé teszi az egészet, azonban ha minden stimmel, a bátor névválasztás ad az egészhez egy laza magabiztos hangulatot. És a Klassz pont ilyennek tűnt elsőre, lezser, erőlködémentes étlap, görcsmentes, kreatív kivitelezés. Egylapos menü, 12 főétellel, semmi “zöldteában pácolt gyömbéres kacsamelle bazsalikomos vadrizzsel, rukkolás balzsamecetes roppanós salátával mézes curry öntettel” (ezektől a trendi éttermektől kapok én agybajt). Itt letisztult ételeket kapunk, 2-3 íznél több nem keveredik. Kedvencem lett a kacsamájuk, korábban almakompóttal, most éppen céklával és körtehabbal. Jó alapanyagokkal dolgoznak, apró ötletekkel dobogtatja meg a szakács a műkedvelő étterembejárók szívét.
A héten sajnos kicsit csalódtam bennük, és remélem, hogy nem pont a növekvő népszerűségük okozza majd vesztüket. Kedd este jártunk ott, teltház még a terszon is. A múltkor annyira szakszerűen és inteligensen viselkedő pincérek, most fancsali arccal rohannak ide-oda. És nem értem, miért, hiszen a konyha jól teljesít, minden étel jól és jókor érkezik. Hamar rájöttem a gondra, a negyedik pincér, nem is pincér, hanem valószínű a tulaj, aki minden pillanatban cseszegette ezt a három szerencsétlen felszolgálót. A leghátsó asztalnál ültünk, én szemben a kasszával és a konyhaajtóval, így részletes betekintést nyertem a pasi HR felfogásába. Az ürge nagyon nem bírta a feszkót, egyszer még a számítógépbe is beleb***ott mérgében. Na ekkor kellett volna felállni, és a pasi talán rájön, hogy a vendég nem akkor nem megy többet egy étterembe, ha 20 másodperccel később érkezik oda hozzá a pincér, hanem az veszi el a kedvét, hogy nyugodtnak tervezett vacsorájához köretnek egy puffogó barmot kell hallgatnia. De nem volt szívem otthagyni a marinált lazacot, amelyhez mangófagyit szolgáltak fel. (a fagyi ráadásul meglepetés volt, az étlapon nem is szerepelt). Mivel az étterem elég kicsi szerintem nem csak én hallgattam egész este a műsort. A tulaj mentségére szóljon, hogy mikor fizettünk bocsánatot kért, és magyarázkodott, hogy mennyire ideges, hogy minden jól menjen. Szerintem, mikor nem volt ott jól is ment minden, kár lenne ezt elrontani. Kérem, többet ne álljon be segítségnek,vegyen fel inkább két plusz pincért, végre van egy nagyon jó étterem, én még szeretnék ide sokat járni.



Hozzávalók: 25 dkg túró, 3 dl tejszín, citromhéj, cukor, 3 őszibarack

1. A túrót cukorral habosra keverem, reszelt citromhéjat teszek hozzá
2. Kemény habnak felverem a tejszínt, hozzákeverem a túróhoz, poharakba szétosztom és a hűtőbe teszem min. 4-5 órára
3. Cukrot karamellizálok, ha aranybarna a karamell vízzel meghigítom, hogy ne keményedjen vissza

4. A barackcikkeket kb 5 percig főzöm a karamellszószban. Tálaláskor melegen teszem a mousse-ra.
 
 
 
 
Megosztom
 

52 megjegyzés

  1. Gratulálok a recepthez! A hétvégén elkészítettem (kopasz barackkal, a karamellt egy kevés tejszínnel dúsítva) és nagyon finom lett!

    2007. 08. 13.
  2. Juc
    így is finom lehetett, vannak dolgok amiket még lehet fokozni…
    örülök, hogy ízlett

    2007. 08. 13.
  3. Anonymous mondta:

    Szia.
    Nagyon jó a recept.Annyi kérdésem lenne, hogy sima v főző tejszínt használsz hozzá?

    2011. 05. 03.
  4. Visszajelzés: Generic cialis next day shipping

  5. Visszajelzés: price of cialis

  6. Visszajelzés: otc cialis

  7. Visszajelzés: cialis professional

  8. Visszajelzés: albuterol inhaler for sale generic

  9. Visszajelzés: www.cialis.com

  10. Visszajelzés: cialis 20 mg price walmart

  11. Visszajelzés: generic cialis

  12. Visszajelzés: cialis india

  13. Visszajelzés: buy hydroxychloroquine online

  14. Visszajelzés: online cialis

  15. Visszajelzés: ed drugs

  16. Visszajelzés: best ed pills non prescription

  17. Visszajelzés: cheap erectile dysfunction pills online

  18. Visszajelzés: walmart pharmacy

  19. Visszajelzés: vardenafil 10 mg

  20. Visszajelzés: buy vardenafil

  21. Visszajelzés: levitra 10mg

  22. Visszajelzés: golden nugget online casino

  23. Visszajelzés: allergic reaction to cialis

  24. Visszajelzés: real casinos online no deposit

  25. Visszajelzés: real money online casino

  26. Visszajelzés: online casino for real cash

  27. Visszajelzés: cialis 20 mg

  28. Visszajelzés: bimatoprost careprost generic

  29. Visszajelzés: generic cialis available

  30. Visszajelzés: payday loans

  31. Visszajelzés: loans for bad credit

  32. Visszajelzés: new cialis

  33. Visszajelzés: generic cialis

  34. Visszajelzés: new cialis

  35. Visszajelzés: generic for cialis

  36. Visszajelzés: online slots

  37. Visszajelzés: online casino gambling

  38. Visszajelzés: casino world

  39. Visszajelzés: online casino gambling

  40. Visszajelzés: buy generic cialis online

  41. Visszajelzés: tadalafil 10 mg

  42. Visszajelzés: online casino games for real money

  43. Visszajelzés: casino slot

  44. Visszajelzés: cialis online no prescription

  45. Visszajelzés: droga5.net

  46. Visszajelzés: cialis generic cialis

  47. Visszajelzés: otc cialis

  48. Visszajelzés: buy cialis in singapore

  49. Visszajelzés: cialis professional generic

  50. Visszajelzés: buy cialis online usa

  51. Visszajelzés: cialis efectos secundarios

Hozzászólás a(z) juc bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések